A készségeket fejlesztő önismereti játékok

Önismereti játékok

A gyerekek tárgyi tudásának a fejlesztésénél jóval fontosabb a személyiségük formálása és kialakulása. A népszerű és elismert önismereti játékok közé tartozik a Dixit társasjáték. A termék konkrétan kártyákat tartalmaz gyönyörű rajzokkal, amelyek különböző jeleneteket ábrázolnak egy képzeletbeli álomvilágból. A játék lényege, hogy mindenki elmeséli mit jelent számára az adott kép, mit gondol róla és milyen érzelmeket váltott ki belőle.

Az önismereti játékokban feltétlenül csoportosan kell részt venni és lényeges, hogy időt szakítson rá, hiszen ezt nem lehet pár perc alatt lezavarni. Ezeknek a termékeknek kapcsolatteremtő jellegük van, ezért csakis akkor érdemes elővenni, amikor ráér a gyerekekre figyelni, vagy a kicsik képesek egymással foglalkozni.

Az önismereti játékok fejlesztik a csoporton belüli együttműködést, illetve az értékrend is tisztázásra kerül. Mivel az érzelmeket és gondolatokat emeli ki, nagy hangsúlyt gyakorol az empátia elsajátítására. Továbbá, fejleszti a kommunikációs készségeket és a konfliktusok helyes kezelését.