A kókuszvirág cukor élettani hatásai

kókuszvirág cukor

kókuszvirág cukor

A kókuszpálma virágjából nyert cukor 75 százalékát egyszerű cukrok alkotják és ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint a nádcukor. Glikémiás indexe hasonló, mint a hagyományos fehér cukornak, így komoly vércukorszint ingadozást tud okozni. Íze különleges, tejporra emlékeztető és nagyon édes. A kókuszvirág cukor állaga finomabb, és nem olyan homogén, mint a megszokott kristálycukornak. Gasztronómiai értéke kivételes, hiszen nagyon finom édességek készíthetőek belőle.

Karamellás ízét mindenki szeretni fogja, de mint ahogy a nevéből ered, egyáltalán nincs kókusz íze. Olvadáspontja alacsony. De beszéljünk az élettani hatásairól is, hiszen természetes prebiotikumként tekinthetünk rá. A kókuszvirág cukor támogatja az emésztőrendszert és képes megelőzi a rák kialakulását. Gyorsítja a zsíranyagcserét, így diéta esetén is érdemes mellette dönteni. Megelőzi az elhízást, sőt, a kettes típusú cukorbetegség kialakulását szintén meg tudja akadályozni. Gyermekeknek is bátran adható, könnyedén beépíthető a mindennapos étrendbe.
A kókuszvirág cukor 16 féle aminosavat tartalmaz, de magnézium, cink, vas és kálium tartalma szintén említésre méltó. Édesítő értéke egyenlő a hagyományos cukoréval. A hazai piacon alig 5 éve van jelen és egyre többen döntenek a fogyasztása mellett. Teába vagy vízbe keverve zavarossá teszi azt. A paleo életmód követői is bátran használhatják az ilyen típusú cukrot, hiszen természetesen úton készül. Árban egyáltalán nem drágább, mint a nádcukor és az internetről könnyedén be tudjuk szerezni.