Az üzemanyagtartály tisztítás jogszabályhoz kötött

Legyen alapos az üzemanyagtartály tisztítás

Manapság egyre felkapottabb az üzemanyag töltő állomások létesítése. A jól ismert és nagy hálózatok mellett, számos magán beruházás keretében is nyitnak benzinkutakat, mivel az árak emelkedése miatt, egyre kecsegtetőbb lehetőségeket kínál. Azonban az üzemanyagtöltő állomás engedélyezése nem egyszerű dolog. Gondolhatnánk, hogy van tőkénk és olyan helyen telek, ahol nincs konkurencia, akkor gyorsan nyitunk egy benzinkutat. Ez jól hangzik, viszont a jogszabályokat nem lehet kijátszani, ezért komoly szabályozásokat kell figyelembe venni és meg kell felelni az előírásoknak.

Az üzemanyagtöltő állomás engedélyezése szempontjából, a fokozottan tűz- és robbanásveszélyes anyagok kezelése rendkívül fontos tényező. Ezt nem lehet bárkinek és bárhol végezni. Ezért érdemes inkább szakember segítségét kérni, aki tisztában van a szabályokkal és fel tudja mérni a lehetőségeket, valamint állást tud foglalni. Ha a terület alkalmas és megvan üzemanyagtöltő állomás engedélyezése, jöhet a következő lépés, a költségvetés és üzleti terv megalkotása, aminek alapján kiszámolható a várható megtérülés és a finanszírozási lehetőségeket sem árt szem előtt tartani.

A benzinkút beüzemelése után, a karbantartás is lényeges a hosszú távú, sikeres működés érdekében. Persze az üzemanyagtartály tisztítás is jogszabályokhoz van kötve. A folyamatos karbantartás garanciát nyújt mindkét félnek, az üzemeltetőnek és vásárlóknak egyaránt, hogy minden esetben minőségi, tiszta üzemanyagot tankolhat a járműbe. Az üzemanyagtartály tisztítás minden esetben kötelező, ha valamilyen karbantartási műveletet végeznek a tartályon, legyen az vizsgálat, átalakítás, javítás, szabványosítás vagy megszüntetés.

A szabályok szerint, az üzemanyagtartály tisztítás csak a szükséges engedélyek és aláírások megszerzése után lehetséges. Szükséges az üzemeltető beleegyezése és aláírása, valamint a tisztítást végző vállalkozás engedélye és a folyamathoz kapcsolódó mérési eredmények megléte. Továbbá a helyszín biztosítása, de a védő- és mentőeszközök rendelkezésre állása is.