Gyakorta elengedhetetlen a légtisztító készülék

Légtisztító készülék

Por, koromszemcsék, baktériumok, gomba spórák, kellemetlen szagok, mérgező gázok és még sorolhatnánk, hogy mi minden az egészségre komolyan káros anyag található meg a levegőben. Sajnos ezek a belterekben könnyebben koncentrálódni tudnak, főként akkor, ha nincs rendszeresen szellőztetve. Ahol nem oldható meg az ablak kinyitása, ott a légtisztító készülék üzembe állítása javasolt. Léteznek olyan pincehelyiségek vagy forgalmas utak menti ingatlanok, ahol kintről nem számíthatunk felüdülésre és csak a technika az, ami hasznunkra lehet.

A gyártók igyekeztek olyan légtisztító készülék modelleket kifejleszteni, amelyek maximális hatékonysággal dolgoznak. A felgyülemlett gőzöket ugyanúgy el kell távolítsák, mint a mikroszkopikus lebegő szemcséket. Sajnos a modern korban, egyre kevesebbet tartózkodunk odakint és inkább bezárkózunk a számítógép elé. Ebből is érezhető, hogy a légtisztító készülék mennyire elengedhetetlen a család életében. Ismerjük meg minél több változatát és a kellő műszaki paraméterek ismeretében válaszuk ki azt, amelyik biztosan kellő kapacitással bír!

De, ha már zárt terek, akkor említést érdemel a penész megelőzése, mint fontos feladat. A szinte légmentesen záró ablakok és ajtók jóvoltából, bár jelentősen kevesebbet kell költsünk a fűtésre vagy éppen a nyári hűtésre, megesik, hogy időnként vízcseppek jelennek meg a hideg felületeken. Ez azt jelenti, hogy a relatív páratartalom 60% felé kúszott és eljött a cselekvés ideje. A penész megelőzése úgy legegyszerűbb, ha megakadályozzuk, hogy a gombáknak ideális körülmény alakuljon ki a megtelepedésre.

Utólagosan megszabadulni a telepektől ugyanis jóval nehezebb. Mindig a megelőzésen legyen a hangsúly! A megfelelő kapacitással bíró párátlanító gyorsan és hatékonyan végzi el a feladatot, csak ne felejtsük el rendszeresen kiüríteni a tárolóedényt! Ha optimális szintre csökken a levegő páratartalma, akkor elértük a célunkat a penész megelőzése terén. Gondoskodjunk otthonunk belterületének megfelelő komfortjáról és akkor egészségesen élhetünk, még abban az esetben is, ha életünk jelentős részét otthon töltjük!