Magas az energiatartalma a fekete szén brikett

Fekete szén brikett

Már vége azoknak az időknek, amikor csak 1-2 szobát fűtöttünk a lakásban, amikor beköszöntött a tél. Ma már a korszerű központi rendszereknek hála, egy helyről megoldható a teljes ingatlan felmelegítése, az elvárásoknak megfelelően. Már csak az a kérdés, hogy mit használjunk fel erre a feladatra? Ha pusztán a kalóriaértékeket vesszük figyelembe, a fekete szén brikett mindent visz. Ez a tüzelő évmilliókon át volt az üledékrétegekbe zárva és folyamatosan halmozta magába az energiát.

Természetesen ennek megfelelően az ára is elég magasan van, de tény és való, hogy megéri a kifizetést, főként akkor, ha a fekete szén brikett formájában jut el hozzánk. A speciális eljárással kialakított változat jóval egyszerűbben kezelhető, mint az ömlesztett típus. Tény, hogy szükség van egy kezdeti lendületre, más szóval parázs kialakítására, hogy lángra kapjon a fekete szén brikett, de ezt követően már folyamatosan ereszti ki magából az éltető energiát.

Kicsit meglepőnek mondható, hogy az alternatívák világában megint visszanyúlunk a régi fosszilis tüzelőanyagok felé, de a nagy hatásfokú kazánokban minimális káros anyag felszabadulással hasznosíthatóak ezek. A rangsorban azonnal a barnaszén követi az előbbi változatot. Árában valamivel olcsóbb. Szerencsére egyszerű hozzájutni, így megfelelő befektetéssel hatalmas készletek halmozhatóak fel. Megéri nyomon követni az árak alakulását és akkor élni a lehetőséggel, amikor az a legalacsonyabban van.

A barnaszén valamivel több ként rejt magában, ezért ha nincs kiszáradva eléggé és a tüzelési hatásfok sem megfelelő, akkor könnyedén maró hatású gázok keletkeznek, amelyek roncsolják a kazánok szerkezetét. Ezen hatás kiküszöbölésére alkottak meg olyan tűztereket, amelyek fokozott szellőztetés és a primér gázok visszavezetésével maximálisan kiaknázzák a barnaszén minden erejét. Ettől függetlenül, a száraz változat a kandallókban, cserépkályhákban egyaránt alkalmazható. A barnaszén, mint tüzelő, már online is elérhető, ezért csak néhány kattintás az egész és már rendelhetünk is. A kiszállítást követően, persze a tárolásról gondoskodni kell, ami száraz hűvös helyen kell történjen.