Miért pont önkéntes nyugdíjpénztárba éri meg fektetni?

Biztonságos idős kor

Ahhoz, hogy idősebb korunkban ne kelljen még mindig napi rendszerességgel bemenni a gyárba, üzembe, céghez vagy vállalathoz dolgozni, fizetnünk kell valamilyen nyugdíj megtakarítást, méghozzá a munka megkezdésétől egészen amíg elérjük a nyugalomba vonulás korát. A nyugdíjbiztosítás.com weboldalon számos lehetőséget tárnak elénk. Itt tanácsot is kérhetünk, ha nem igazán tudunk dönteni vagy nem tudunk eligazodni.

Az önkéntes nyugdíjpénztár nagy segítséget nyújt abban, hogy az időskori megélhetésünket elősegítsük. Ha közeledik a nyugalomba vonulás ideje, de valami miatt nem dolgoztunk le túl sok évet, akkor érdemes igénybe venni az önkéntes nyugdíjpénztár által kínált lehetőségeket. Itt azonban látható, hogy nemcsak azoknak előnyös és ajánlott befizetni az önkéntes nyugdíjpénztárba, hanem mindenkinek. Miért? Egyfelől mert ez államilag támogatott, ami azt jelenti, hogy az ide befizetett pénze után 20 százalékos nyugdíjcélú adókedvezményt kap, amit egyenesen a megtakarítási számlára írnak jóvá. A magyar állam is felismerte, hogy 15-20 év múlva kérdésessé válhat a nyugdíjak fizetése az állam részéről, hiszen nagyon sokan elhagyták és hagyják az országot munkavállalás céljából, ezért így próbálja előre orvosolni a problémát. Minden elfogultság nélkül, itt az látszik, hogy gondoskodni akarnak az emberekről, mivel a kivándorlások miatt előfordulhat, hogy a jövőben nem tud az állam olyan nyugdíjat biztosítani, ami elegendő lesz a megélhetéshez.

Ezért itt az ideje körülnézni, hogy milyen lehetőségek közül lehet választani, illetve melyik számunkra a leginkább megfelelő. Ha körülnézünk kissé ezen a téren, akkor azt látjuk, hogy rengeteg erre vonatkozó ajánlatot találunk, hiszen Magyarországon több mint 80 nyugdíj megtakarítás létezik. Itt is annyira nagy a kínálat, hogy az ember sokszor azt sem tudja már, melyikkel érdemes foglalkozni és melyikkel nem. Van csak nőknek szóló, van, ami mindenkinek szól, létezik magas hozammal kecsegtető és olyan is, ami alacsony költséget kínál, persze még számos más lehetőség közül választhat az ember.