Mitől függ az alkoholizmus kialakulása?

Szponzorált tartalom

rehabilitációs intézet

rehabilitációs intézet

A szakértők általánosan egyetértenek abban, hogy ez a betegség az öröklött tényezőktől és a környezetünktől függően egyszerre alakul ki.

Az emberek szervezete eltérő lehet abban a tekintetben, hogy milyen hatékonyan képesek az alkohol lebontására. Minél jobban teljesít a testünk ebben a tekintetben, annál kevésbé fogjuk érezni az alkohollal járó rosszullétet. Lényegében ez az egyik fő velünk született adottság, ami befolyásolja az alkoholizmusra való hajlamunkat. Minél kevésbé érezzük meg annak a hatását, annál alattomosabb módon eshetünk bele ebbe a csapdába.

A másik lényeges kérdés, hogy egy személy mennyire hajlamos a depressziós állapotra, illetve a szorongásra. Nekik – látszólag – segítséget nyújt az alkohol, mert segít kezelniük a helyzetüket.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen családba születünk, kik a barátaink és milyen szociális lehetőségeink vannak. Abban az esetben, ha valaki egy stabil háttérrel rendelkezik, könnyebben elkerülheti az alkoholizmust, még akkor is, ha egyébként hajlamos rá.

A legveszélyesebb az, hogy ha valakinél meg van a hajlam, és erre még környezete is rásegít.

Abban az esetben, ha valakinél már megtörtént a baj, azért még nem reménytelen a helyzet. Az alkoholizmusból fel lehet épülni és tünetmentessé tehető egy életen át. Ebben nyújthat segítséget egy rehabilitációs intézet. A linken keresztül a segítségnyújtás legmagasabb formáját érhetjük el. Ez az oldal a hozzátartozóknak és maguknak a betegeknek is szól. A tartalomból érződik az, hogy pontosan ismerik az alkoholizmust, mint betegséget, és az azzal járó összes negatív hatást.

Ez nem véletlen, hiszen itt több dolgozó maga is átesett ezen a betegségen. Ők a felépülők, akiknek a tanácsaira és a segítségére számíthat mindenki, aki úgy dönt, hogy részt vesz az ottani felépülési programban. Maga a program egészen különleges, melyet Amerikában fejlesztettek ki és azóta is sikeresen alkalmazzák. Ebben az intézetben ennek a módszernek a segítségével sikerült elérni a 70-75 %-os hatékonyságot, ami egy kiugróan nagy eredménynek számít. Látható, hogy itt jó eséllyel új életet kezdhet az alkoholizmusban szenvedő beteg.

Ez a rehabilitációs intézet egy eldugott, nyugodt helyen található a Balaton-felvidéken. Több okból is erre a helyre esett a választás. Egyrészt a kiváló terepet ad ahhoz, hogy a természetben járhassunk, felfrissüljünk és kitisztuljon az elménk. Ennek a felépülésben tagadhatatlanul nagy szerepe van. A másik oka az, hogy itt biztosítható a diszkréció. Távol esik az emberektől és a turistáktól, így a bentlakóknak nem kell attól tartania, hogy másokkal is találkozzanak.

Ennek a rehabilitációs intézetnek a weboldala egyébként egy galéria segítségével is bemutatja az intézeti épületet és annak környezetét, így a saját szemünkkel is meggyőződhetünk a hely idilli szépségéről.

Az intézménynek Veszprémben és Budapesten is vannak kihelyezései. Itt van lehetőség a különböző szolgáltatások igénybevételére.

A weboldalon részletes tájékoztatást kaphatunk az árakról is. Összesen négy féle szolgáltatás közül van lehetőségünk választani: állapotfelmérés, egyéni konzultáció, családi konzultáció és a 28 napot átívelő felépülési program.

Az árakat igen kedvezőnek tartom, tekintve, hogy a bentlakókkal egy szakmailag felkészült csapat fog foglalkozni. Az esetükben az orvosi szaktudás egyesül a szenvedélybetegségekben szerzett tapasztalatukkal. A felépülési program esetében az ár tartalmazza a szállást, az étkezést, az előadásokat, a kirándulásokat és különböző tárgyi eszközöket. Sőt, ebbe beletartozik a felépülési programot követően az utógondozás is.