A fizikoterápia fajtái.

Szponzorált tartalom

fizikoterápia

fizikoterápia

A tudomány folyamatosan fejlődik, számos kutatás zajlik a világban, amelynek a célja, hogy többet tudjunk meg az emberi test működéséről, hogy a különféle problémák ellen minél hatékonyabb kezelési megoldásra lelhessünk.

Kezelésre és megelőzésre egyaránt alkalmazható a fizikoterápia, amely egy kezelés, amivel a mozgásszervi problémákat, illetve az idegrendszeri panaszokat enyhíthetjük. Stimuláló hatással bírják a különböző izmokat mozgásra. A fizikoterápiának többféle változata van, gyógytornával együtt is alkalmazható, így hatásosabb lehet a két terápia együtt.

A tünetek mérséklése mellett azok megszüntetését is elősegítheti a fizikoterápia, amely a MendMedical Egészségközpont szolgáltatásai között is elérhető. A lézerterápia, ultrahang- vagy lökéshullám terápia mellett elektroterápia és Tens-kezelés egyaránt rendelkezésre áll többek között.

Mint minden kezelést megelőzően, a fizikoterápiánál is az első lépés az állapotfelmérés, előzetes vizsgálat. Ha minden kérdésre választ kapott a szakorvos, már sokkal könnyebben el tudja dönteni, hogy melyik kezeléssel lehet a legnagyobb előrelépést tenni. Attól függően, hogy milyen jellegű, milyen természetű a panasz, úgy a kezelés pontos helye, helyei is meghatározásra kerülhetnek.

A fizikoterápia különböző változatai eltérő esetekben nyújtanak megoldást a betegségek, fájdalmak kezelésében. Számos egészségügyi probléma van, amiben segítséget jelenthet a fizikoterápiás kezelés, ugyanakkor vannak ellenjavallatok is, amire oda kell figyelni. Ilyen a lázas állapot, ami ugyan csak ideig-óráig fennálló probléma, más esetekben viszont nem lehet alkalmazni az adott területen a kezelést, például ha a páciens súlyosan magas vérnyomással él együtt, ha várandós, ha fémprotézise van vagy valamilyen fémlemez található a testében. A fizikoterápiáról a mendmedical.hu weboldalon alaposabban tájékozódhat!