Napelem akkumulátorok a zűrös napokra, ha bajban van a hálózat.

Szponzorált tartalom

napelem akkumulátorok

napelem akkumulátorok

A napelem akkumulátorok nagyon jól el tudják látni a feladatukat, hogyha szükség van rájuk, pedig ez nem mindig volt így. Nagyon nehéz tudományos kihívás az energia tárolásának módja, leginkább azért, mert nagyon sokáig ez egyáltalán nem volt megoldott dolog. De köszönhetően a legmodernebb technológiáknak ma már van relevanciája a szigetüzemmel működő napelemes rendszereknek, ahogyan a hibrid rendszereknek is.

A hibrid kialakításról és bővebben a napelemes rendszerek jelenlegi trendjeiről a napelemrendszer.info oldalon olvastam és onnan tudom, hogy mennyire van előre haladva ez a tudományág. A hibrid opció például teljesen új volt nekem, nem ismertem, hogy van erre lehetőség. Pedig mennyire jó találmány! Arról van csak szó, hogy nem csak egyféle módon használjuk fel a napenergiát, hanem kétféle módon is. Egyrészt, működik az adott helyen a hagyományos visszatáplálós módszer, vagyis az otthonunk be van kötve a hálózatba és a többletet oda tölti fel, a hiányt pedig onnan szedi el, amíg mondjuk sötét van, vagy rossz idő. A szigetüzem esetében pedig napelem akkumulátorok segítségével van lehetőség az energia eltárolására, hogy aztán akkor is legyen, amikor éppen nem süt a nap, vagy felhők borítják az eget. E kettő módnak az egyvelege a hibrid módszer, amikor is nappal felhasználjuk az éppen aktuálisan termelt energiát, míg a felesleget napelem akkumulátorokba töltjük, hogy akkor is legyen energia a háznál, amikor az időjárás ehhez nem járulna hozzá.

A napelem akkumulátorok és hibrid rendszerek dolgáról még több anyagot találhattok a napelemrendszer.info weboldalon, vagy akár még ajánlatot is kérhettek az egész dolog kivitelezését illetően, ha megtetszik a napenergia világa.