A fogpótlás árak meghatározzák a döntésünket

Szponzorált tartalom

Örömteli mosoly

Napjainkban számos fogászati kezelésről elmondható, hogy nem lehet olcsón számolni vele. Ilyenek főként az esztétikai beavatkozások. A teljes vagy részleges protézis és a fogpótlás árak páciensenként eltérően alakulhatnak. Természetesen nem mindegy, hogy kinek milyen anyagi lehetőségek állnak a rendelkezésére, hiszen a fogak pótlására alkalmas alapanyagot is meghatározza a pénztárcánk.

A tartósság és a szépség ma már professzionális módon kivitelezhető, a technológia gyors ütemű fejlődése pedig lehetővé teszi, hogy minden elképzelésünk megvalósulhasson. De mindenekelőtt egy alapos, mindenre kiterjedő vizsgálat szükséges, a továbblépés csak ennek megléte után lehetséges. A fogpótlás árak tartalmazzák többek között ezt az állapotfelmérést, a további konzultációkat, a röntgenfelvételeket és magát a beavatkozást. Amennyiben az egyszerű fogpótlás nem lehet megoldás, kivehető fogsor elkészítése válik szükségessé.

Lényege, hogy a lehető legnagyobb mértékben hasonlítson az eredetihez, valamint ne legyen sem az evés, sem a beszéd akadályoztatva. A szilikonos kivehető fogsor manapság egyre elterjedtebb, hiszen a jellemzésekben kitűnő tartósságukra, élethű kivitelezésükre, kényelmükre, rugalmasságukra hívják fel a figyelmet. Nem tartalmaznak fémet, kisebbek, törhetetlenek és könnyebb megszokni, mint a hagyományosakat. A szilikonos kivehető fogsor rögzítésére szolgáló kapcsok is Valplast műanyagból készülnek, így a fémre érzékenyeknek is ideális megoldás.

Nagyobb tapadással bírnak, kopása nem számottevő, rövidebb hiányok pótlására is alkalmas. A felsorolt előnyök ellenére, az Etele Dental fogászat nem készít ilyen típusú rugalmas fogsort, hiszen a vele járó hátrányok nem elhanyagolhatóak, hanem inkább mérvadóak. A szilikonos kivehető fogsor drágább, nem javítható, egyes tapasztalatok szerint az elszíneződés sajnos nem tisztítható kellő mértékben a felszínéről és nem törhetetlenek. Így inkább a jól bevált kemény akrilát fogsor típussal várják pácienseiket. Természetesen mint mindenben, itt is az a legjobb, ha a saját fogsorának az egészségét minél tovább megőrzi.