A Pannon-Safe utasbiztosítás mellett nem kell aggódni.

Szponzorált tartalom

PannonSafe utasbiztosítás

PannonSafe utasbiztosítás

Sokszor nem tűnik fontosnak, hogy biztosítást kössünk, hiszen úgyse lesz semmi bajunk. De belegondolva, hogy a lakásunkat vagy az autónkat, amint megvettük, rögtön biztosítással óvjuk, eléggé beszédes. A saját egészségünk ugyanolyan, sőt sokkal fontosabb, mint egy ház vagy egy autó biztonsága. Éppen ezért, ha utazni indulunk, külföldre vagy belföldre, akkor érdemes utasbiztosítást kötni.

Bármi közbejöhet, például egy sportolás közbeni baleset, egy órák óta késő gép, egy veszett kutya harapása vagy egy sérült reptéri csomag. Ezek mind nagy kellemetlenséget tudnak okozni, hogyha a szépen eltervezett nyaralásba vagy világjárásba belerondítanak. Egy barátunk tavaly kiment télre egy önkéntes program keretében Svájcba. Itt gyerekeknek tartott síoktatást, és cserébe kapott szállást és némi fizetséget. Sajnos az utolsó héten eltörte a könyökét, mikor rosszul csúszott le a pályán, és egy kisebb vagyont ott kellett hagynia a kórházban, mivel nem volt biztosítása. Idén is tervez egy kiruccanást Krakkóba, szintén önkéntesként egy művészeti projekthez. Azonban most már - tanulva a tavalyi esetből - kötött biztosítást. Több dologra is ki lehet térni egy biztosítás esetében, mivel külföldön sok probléma adódhat, és ezekre jobb előbb felkészülni. Ilyen lehet az utasbiztosításban extrának számító extrém sportokra vonatkozó biztosítás. Ez a barátunk a síeléssel még benne volt a szimpla sportok keretében, de mondjuk az alpinista barátainknak már nem ezt ajánlanám. Érdemes a biztosítás megkötése előtt lecsekkolni, hogy melyik sportokra terjed ki a biztosítás, és melyekre nem.

Az eltévedt és a megkerült cirkáló

Egy újabb sarkalatos pont az utazás maga. Velem nem egyszer fordult már elő, hogy órákat vártam egy gépre. Ez rengeteg minden miatt lehet, vagy törölték a járatot vagy leszállási nehézségek adódtak, csúszik a csatlakozó járat vagy egyszerűen csak rosszak az időjárási viszonyok. Hogyha ez tényleg csak egy-két óra, akkor még nincs nagy baj, ki lehet bírni a reptére ücsörögve, olvasgatva, meg lehet inni egy kávét a büfében vagy lehet addig ebédelni valamit. De egy kicsit más a helyzet, hogyha mondjuk egy teljes napot csúszik a járatunk vagy egyszerűen törlik azt, ilyenkor jól jön a PannonSafe utasbiztosítás, ami ilyen esetekben állja a szállás bérlési díját. Plusz ilyenkor nem kell aggódni az elveszett jegyár miatt, vagy, hogy esetlegesen kevesebbet térít csak vissza a légitársaság. Hasonló a helyzet akkor, hogyha a csomagunk sérül. Hiszen sok olyan rémtörténetet hallani, hogy összedobálják egy kupacra a kézipoggyászokat, és mindegyik kiszakad, sérül és a többi. Ilyenkor is érdemes a PannonSafe utasbiztosítás lehetőségét fontolóra venni, mivel sérült poggyász esetén tudnak segíteni. Az elhagyott vagy elkeveredett csomagokra ez nem érvényes, ez esetben a légitársaságot kell zaklatni az ügyben, hogy legyenek szívesek előkeríteni a csomagunkat. Ez általában nem egyszerű, de azért lehet próbálkozni.

Az utasbiztosítás tehát rengeteg helyzetben jól tud jönni. Ha eltörik a könyökünk, törlik a gépünket vagy a csomagunk megsérül, és pont az a méregdrága túrazsákunk szakad ki, amire két hónapot spórolgattunk, akkor a biztosítás jó mentőöv. Nem kell egy éven át tervezgetni, elég indulás előtt valamivel megkötni, sőt akár online is van rá lehetőség. Szerintem jó döntés, hogyha szeretnénk magunkat is biztonságban tudni. Nem csak az autó és a lakás elég fontos ahhoz, hogy vigyázzunk rá, és biztosítást kössünk rá, hanem a saját testi épségünk is.