Magas vitamintartalmú argánolaj

Szponzorált tartalom

Argánolaj és felhasználása

Argánolaj és felhasználása

Az argánolaj magas A-, E-, F-vitamin-, antioxidáns- és esszenciális zsírsavtartalommal rendelkezik. Az argánolaj egyedülálló és jótékony hatással van a bőrre, hidratálja és regenerálja a bőrt, csökkenti a ráncok megjelenését és rugalmasságot és rugalmasságot ad a bőrnek. Megelőzően hat a gyulladások és bőrgyógyászati betegségek ellen. A hajra és a szempillákra is kiváló hatással van.

A Marokkóban őshonos argania tüskésből készül. Nem tartalmaz olyan adalékanyagokat, mint szilikonok, PEG-ek, parabének, illatanyagok, ásványi olajok vagy mikroműanyagok. Az argánolajról szóló vélemények szerint ez az egyik legelismertebb növényi olaj a világon.

Az argánolajat aranyszínű és sűrű állaga jellemzi, ezért folyékony aranynak is nevezik. Akár 80%-ban tartalmaz esszenciális zsírsavakat, antioxidánsokat, tokoferolokat, karotint és A-, E- és F-vitamint. Az antioxidánsok segítik a sejtek regenerálódását.

Az argánolajnak számos jótékony hatása van a bőrre, például megelőzi a ráncokat, csökkenti a faggyútermelést és enyhíti a bőrbetegségek tüneteit.

Az argánolaj a hajra is jótékony hatással van - erősíti azt, elősegíti a növekedést és megakadályozza a töredezett hajvégeket.

Megakadályozza a köröm felhasadását és törését, és gondoskodik a körömágy ápolásáról is.

Argánolaj és felhasználása:

Vigyen fel 2-3 csepp argánolajat a bőrre, és körkörös mozdulatokkal masszírozza be a bőrbe. A felszívódás gyorsan, zsíros filmréteg hátrahagyása nélkül történik.

Csak vigyen fel elegendő argánolajat a hajra (1-2 pipettát), és hagyja rajta kb. 1 órán át. Ezután egy enyhe samponnal lemoshatja.

Univerzális felhasználása nem ér véget a kozmetikumokkal, hanem a konyhában is alkalmazható. Enyhe íze miatt nagyszerű kiegészítője salátáinak vagy turmixainak. Alacsony, akár 120 Celsius-fokos hőmérsékleten történő főzésre és sütésre is alkalmas.

- A vitamin valójában B3-vitamin vagy P-vitamin.

- hozzájárul a sejtek energiatermeléséhez, támogatja az idegrendszer és az agy normál működését, segít fenntartani a jó nyálkahártya egészségét az emésztőrendszerben, a reproduktív rendszerben, a húgyúti rendszerben, sőt a légzőrendszerben is.

- a niacin támogatását a bőrön is észre fogja venni, mivel hozzájárul a bőr egészséges megjelenésének megőrzéséhez.

- segít csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget.

- A B3-vitamint a szervezet a triptofánból, egy aminosavból tudja előállítani, de ez a mennyiség nem elegendő a szervezet szükségleteinek kielégítésére, ezért fontos a megfelelő ellátottság biztosítása, és az, hogy elegendő mennyiségű

A B3-VITAMIN (niacin) pozitív hatásai hozzájárulnak a következőkhöz:

megfelelő anyagcsere, fontos az energiatermeléshez

az idegrendszer megfelelő működése

a psziché megfelelő működéséhez

az egészséges nyálkahártya fenntartása

az egészséges bőr fenntartása

a kimerültség és a fáradtság csökkentése

A niacin befolyásolja a mentális egyensúlyt, a mentális és idegrendszeri egyensúlyt.

segít megbirkózni a hangulati ingadozásokkal és támogatja az idegrendszert

a szervezetünk vízgazdálkodásában is részt vesz, így jótékony hatással van a bőrre.

csökkenti a "rossz koleszterin" és a vércukorszintet

A B3-VITAMIN (niacin) alacsony szintjének és hiányának következményei:

A B3-vitamin hiánya fokozott alkohol utáni sóvárgást okoz

álmatlanság

idegesség és ingerlékenység, robbanékonyság

szorongásos állapotok

gyakori a fejfájás, az ételektől való idegenkedés és a kapcsolódó emésztési zavarok.

hasmenés, fogyás

bőrproblémák is előfordulnak

B3-vitamin/NIACIN

Csökkenti a magas koleszterinszintet !

A szervezetnek niacinra van szüksége két enzim, a NAD és a NADP előállításához, amelyek segítenek az emésztett táplálékból származó energia felszabadításában. A B3-vitamin szükséglet a fizikai aktivitás növekedésével nő. A szervezet képes ezt az anyagot triptofámból , egy aminosavból is előállítani, amely számos fehérje alkotórésze. A niacin szerepet játszik a bőr normális növekedésében, az egészséges idegek kialakulásában és az egészséges emésztőrendszer fenntartásában.

Abszorpciós stimulátorok

A niacin szintjét növeli a táplálékban található triptofán gazdag ellátottsága ( tejtermékek , hús, tojás ) Más B-vitaminok és a króm elősegítik a felszívódását. A niacin a legjobb, ha B-komplexként, étkezés közben szedjük.

A felszívódás gátlói

A B3-vitamin mennyiségét a szervezetben csökkentik a bakteriális fertőzések kezelésére használt antibiotikumok, a Parkinson-kórban szenvedő betegek L-dopamin nevű gyógyszere, az alkohol, a fogamzásgátló tabletták, a tea és a kávé.

Niacin-kiegészítők szedése

A 18 mg-os felnőtt ODD egy adag diófélék , sült csirke és kukorica chips keverékének felel meg.