Mire használhatóak a storage szerverek?

Szponzorált tartalom

Sturage szerverek működés közben

A mai kor embere annyi információval dolgozik, hogy gondot okoz azok biztonságos tárolása. A tároló kiszolgálók, vagy a technikai körökben inkább storage szerverek néven ismert eszközök, olyan típusú kiszolgálók, amelyek a digitális adatok, fájlok és szolgáltatások tárolására, elérésére, védelmére és kezelésére szolgálnak.

A szervert kifejezetten arra a célra hozták létre, hogy a kis vagy nagy mennyiségű adatok tárolását és elérését szolgája megosztott hálózatokon vagy az interneten keresztül.

A storage szervereket gyakran nevezik még fájl kiszolgálóknak is. Habár ezek az eszközök jellemzően kevésbé annyira hatékonyak, mint egy hagyományos szerver, de több tárhelyet, hozzáférési felületet és speciális adat-visszakeresési és -kezelési segéd programokat tartalmaznak.

A storage szerverek általában központi hozzáférési pontként szolgálnak az adatok tárolásához és eléréséhez. Használhatóak rutinszerű vagy gyakran használt adatok tárolásra és hozzáférésére. Valamint biztonsági mentési kiszolgálóként használhatóak backup adatok tárolására.