Napelemes rendszerek építése hitelből.

Szponzorált tartalom

napelem hitel

napelem hitel

Amikor valaki napelemes rendszer telepítésén gondolkodik, sokszor a kezdeti magas költségek el is veszik a kedvét. De még ha valakinek nem is áll rendelkezésére egy összegben a rendszer telepítéséhez szükséges pénz, akkor is van megoldás.

Többféle pályázati lehetőség van, a napelem hitel pedig többféle formában elérhető. Erről és minden napelemmel kapcsolatos dologról, hírről tudunk tájékozódni a napelempalyazatok.hu weboldalon. Többféle pályázati lehetőség is rendelkezésre áll, ezek lehetnek vissza nem térítendő támogatások és kamatmentes hitelek is. A beruházás átlagosan 8-10 év alatt térül meg, ezek után pedig már valóban ingyen lesz a villamos energia előállítása.

Ugyan ki ne szeretné elfelejteni a villanyszámlát, ingyen zöld, tiszta energiához jutni? A napelem erre nyújt megoldást, családi házak, ipari létesítmények esetében is. Egyre többen gondolkodnak környezetbarát módon, és próbálnak olyan lehetőségek után kutatni, melyek csökkentik az ökológiai lábnyomot. Az első lépés a legtöbb esetben a szelektív hulladékgyűjtés vagy épp a hulladékmentes életmódra való törekvés. Aztán jöhet a többi, az elektromos autó használata vagy épp a napelem, hőszivattyú beépítése. Ezek mind költséges beruházások ugyan, de hosszú távon megéri a használatuk. A napelemes rendszerek esetében sem kell számolni károsanyag-kibocsátással, a környezetvédelmi szempontok mellett pedig anyagilag is megéri. A már említett 8-10 év a megtérülési idő.

A napelemes rendszerek folyamatosan termelik az áramot, így látva ez az elektronikai eszközeinket. Fontos a pontos méretezés, ebben pedig a napelempalyazatok.hu is segítségünkre lehet. Először is fel kell mérni, hogy milyen a háztartásunk energiaigénye, és ehhez mérten kel megszabni a rendszer teljesítményét. Ha a rendszer ugyanis alulméretezett, akkor nem képes kiszolgálni a háztartás igényeit, ha viszont túlméretezett, akkor a kezdeti költségek indokolatlanul magasra rúghatnak, hosszabb lesz a megtérülési idő, feleslegesen. Bár az áramszolgáltató fizet az általunk termelt felesleges áramért, ennek a mértéke azonban igen csekély.

Nézzük is meg, hogy ha napelem hitelt szeretnénk felvenni, milyen lehetőségeink vannak. 2021. február 22-től elérhető a Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel nevű pályázat, más néven a VEKOP-5.2.1-17. Ezt jelenleg a Pest megyei és a budapesti lakosok vehetik igénybe, összesen 12,41 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre. Nulla százalék kamattal lehet így hitelhez jutni, napelemes rendszer telepítésére is. Az összegre természetes személyek pályázhatnak, minimum 500.000 forint, maximum pedig 5 millió forint lehet a hitel összege. És hogy mi mindenre fordítható ez a támogatási forma? Egyrészt napelemes rendszerek telepítésére, napkollektorok, hőszivattyúk telepítésére, fűtésrendszerek korszerűsítésére, hőszigetelésre és bizonyos nyílászárók cseréjére. Mint ahogy a pályázat nevében is benne van, olyan célokra, melyek energiahatékonyabbá teszik a lakásokat, házakat. A pályázathoz 10 százalék önerőre van szükség, a maximális futamidő pedig 20 év. A napelempalyazatok.hu honlapon a további lehetőségeket is feltérképezhetjük, például a tanyák részére nyújtott 95 százalékos vissza nem térítendő támogatási formát, vagy a vállalkozások részére meghirdetett napelemes pályázatot. Aki szeretné, hogy napelemes rendszer segítsége a mindennapjait, kérjen ajánlatot a napelempalyazatok.hu weboldalon keresztül.